Select Page

Nejc Lombardo

David Stritar

Borut Velušček

Toni Habula

Peter Vdovč

Sašo Kronneger

Člani:
Nejc Lombardo – vokal
David Stritar – kitara
Borut Velušček – bas
Peter Vdovč – klaviature
Toni Habula – bobni
Sašo Kronegger – tolkala

Skupina je nastala poleti 2017. Sestavljena je iz glasbenikov, ki so že dlje časa prisotni na slovenski glasbeni sceni.

Svoj prvi uradni izid (single in videospot) Pokrita z zvezdami je skupina Lombardo izdala konec leta 2019. Skupina tudi v času karantene ni mirovala. Izredno atraktivnemu “koncertu s kavča” je sledil drugi single in videospot A greva plesat. Da skupine ne počiva kaže tretji single Kriminal, ki so ga izdali konec septembra.  Medtem skupina zaključuje snemanje svojega prvega albuma. Album naj bi izšel to jesen, vendar bo skupina izid albuma zamaknila v kolikor razmere tedaj ne bi dovoljevale korektne promocije albuma in možnosti koncertnega nastopanja. Roko nad snemalnim procesom albuma ima eden najboljših slovenskih producentov Dejan Radičevič, ki je med drugim tudi producent Siddharte, Neishe, Jinxov, Mi2, Nina Pušlar itd., pri snemanju materiala pa kreativno in izvedbeno sodelujejo tudi Tomaž Okroglič Rous (Siddharta), Neisha, Jani Hace (Siddharta, Elevators,…) in Jure Matoz.

Nejc je kariero začel kot solist. Po uspehu s skladbo »Zavrtela sva svet«, ki je bila najbolj predvajana skladba v Sloveniji 2008, je leta 2011 ustanovil skupino Lombardo, ki je po skladbah »Trenutek breztežnosti« in »Nov dan« zaključila s svojim delom, Nejc pa se je vrnil k delu kot solist. V letu 2015 je bil Nejc finalist oddaje Slovenija ima talent, v 2016 pa je sodeloval v seriji Znan obraz ima svoj glas. Poleti 2017 je vzpostavil »novo« skupino Lombardo, ki pa ima že do tega trenutka pripravljenega dovolj materiala za vsaj 2 albuma.
David in Toni sta slovenski publiki najbolj znana po svojem sodelovanju v skupinah RattleSnake in Flirrt. Med drugim je David tudi avtor zelo znanih pesmi »Hvala« / RattleSnake in »Preden greš še mal ostan« / Flirrt. Peter je kot klaviaturist sodeloval v obeh inkarnacijah skupine Flirt in Flirrt. Borut je v skupini Flirrt igral bas. Sašo je bil bobnar skupine Ministri, v zadnjih letih pa je bil najbolj aktiven kot pevec in tolkalist skupine 3Čelos (tudi spremljevalne skupine Kleman Bunderla), kot tolkalist pa je sodeloval tudi pri akustični plošči skupine Flirrt.